Grup-Batalioni i Dytë i Këmbësorisë së Forcës Tokësore i gatshëm për t’u dislokuar në çdo kohë, Peleshi: Në shtator certifikohet nga NATO

26/05/2022 17:10

Grup-batalioni i Këmbësorisë së Lehtë testoi kapacitetet dislokuese si dhe zhvilloi qitje me armë personale dhe kolektive në stërvitjen 72-orëshe “Biza-22”.

Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi postoi një video nga stërvitjet e këtij grup-batalioni, ndërsa u shpreh se kjo është  “provë shumë e mirë e trupave të b2k që në muajin shtator pritet të certifikohen nga NATO si strukturë e gatshme për t’u dislokuar kudo dhe kurdo”.

Dislokimi apo transportimi i trupave të një batalioni ushtarak dhe mjeteve të saj nga një pikë në një pikë tjetër është thelbësore për një ushtri të NATO-s.

Top Channel