Parlamenti i Ukrainës ligj të ri, shteti konfiskon asetet e të gjithë njerëzve që mbështesin luftën

23/05/2022 11:27

Parlamenti i Ukrainës ka shpallur një ligj të ri, i cili i lejon shtetit të konfiskojë asetet që u përkasin njerëzve që mbështesin luftën e Rusisë në Ukrainë.

“Çdo person që zbulohet se është mbështetës i luftimeve rrezikon të dërgohet në Gjykatën e Lartë Kundër Korrupsionit të Ukrainës, ku zyrtarët do të kërkojnë të rikuperojnë asetet e tyre në të ardhurat e shtetit”, thuhet në deklaratë..

Ekonomia e Ukrainës ka pësuar një goditje gjatë konfliktit me Rusinë. Të premten, udhëheqësit e G7 ranë dakord t’i ofrojnë kombit të shkatërruar nga lufta 19.8 miliardë dollarë (15.7 miliardë £) ndihmë ekonomike për të siguruar që ai të vazhdojë të jetë në gjendje të mbrohet.

Procedura e identifikimit dhe konfiskimit të pasurive të personave të sanksionuar, të cilët në një mënyrë ose në një tjetër mbështesin agresionin e pushtuesve kundër Ukrainës, do të lejojë rimbushjen e shpejtë dhe efektive të buxhetit të Ukrainës në kurriz të armiqve.

Top Channel