“Kërcim në ajër”/ Një pjesë baleti për fëmijë vihet në skenë në Gjirokastër

01/05/2022 13:21

Një koreografe dhe dy balerinëve italiane nga Rajoni i Puljas përgatitën për ditë me radhë fëmijët e një shkolle lokale arti në Gjirokastër për të vënë në skenë shfaqjen “Kërcim në ajër”.

Shfaqja prezantuese ishte i pari produkt i një laboratori të kërcimit që themelohet me bashkëpunim dypalësh.

“Tema lindi nga bukuria e takimeve të veçanta dhe unike të këtyre ditëve ne Gjirokaster midis artistëve  italiane  dhe kërcimtarëve  te  rinj  gjirokastritë. Çdo moment ishte një përqafim, përshëndetje apo inkurajim për një sfidë, rehati apo emocion për një qëllim të arritur, entuziazëm apo energji e pastër fizike, e zhurmshme dhe shpërthyese”, thotë Elisa Barucchieri, koreografe e shfaqjes.

Shfaqja ishte produkt i një bashkëpunimi më të hershëm pjesë e programit “Teatri për përfshirjen sociale”.

Teatri i Gjirokastrës është duke përfunduar restaurimin si pjesë e këtij bashkëpunimi dhe do të çelë sërish dyer në qershor pas një pauze gati 3 vjeçare.

Problemi më i madh që po vuan Gjirokastra por edhe qytete të tjera të Jugut lidhet me largimin e vazhdueshëm të profesionistëve të artit  por edhe të të rinjve që nuk shohim perspektivë nëse edukohen lokalisht.

 

Top Channel