Në Shqipëri aktualisht po qarkullon mutacioni Delta i Coronavirusit ,Omicron dhe së fundmi edhe nënvarianti i ri tij Ba2 .Predominon Omicron, por në spitalin Covid ka pacientë të shtruar për shkak të infektimit me BA2.

“Në 560 mostra 86 % kane rezultuar omicron një perqindje më e ulet me Ba2”-tha Silva Bino

Bino nuk e shikon shqetësuese situaten me  mberritjen e mutacionit BA2 të Omicron.

Sipas Binos Ba2 mund të shkaktoje klinikë të rënde tek personat e pavaksinuar dhe te ata qe kanë bëre shumë herët dozën e dytë të vaksinës.

VArianti i omicorn BA2 mund te jete dominues pas disa javësh pasi ka një infektueshmëri 30% më të larte se vetë omicron dhe se me dozë të tretë janë vaksinuar vetem 12 % e populatës target.

 Ne 556  mostra te analizuara ne Berlin

476 mostra   rezultuan BA1 ( Omicron )

46 mostra   rezultuan BA2   ( Omicron)

18 mostra  rezultuan  Delta

Top Channel