SHBA i siguron Ukrainës 500 mln dollarë ndihmë direkte buxhetore

30/03/2022 21:06

Shtetet e Bashkuara të Amerikës synojnë t’i sigurojnë Ukrainës 500 milionë dollarë ndihmë direkte buxhetore. Ky ishte një nga vendimet që u mor ditën e sotme, gjatë bisedës telefonike që kishin Biden dhe Zelensky.

 “Udhëheqësit diskutuan se si Shtetet e Bashkuara po punojnë gjatë gjithë kohës për të përmbushur kërkesat kryesore të ndihmës për sigurinë nga Ukraina, efektet kritike që ato armë kanë pasur në konflikt dhe përpjekjet e vazhdueshme të Shteteve të Bashkuara me aleatët dhe partnerët për të identifikuar aftësitë shtesë për ndihmoni ushtrinë ukrainase të mbrojë vendin e saj”, thuhet në një deklaratë të Shtëpisë së Bardhë.

Biden shqyrtoi gjithashtu sanksionet shtesë dhe ndihmën humanitare të shpallura javën e kaluar, ndërsa Presidenti Zelensky e përditësoi atë për statusin e negociatave të Ukrainës me Rusinë, tha Shtëpia e Bardhë.

Top Channel