“1207 trupa të pajetë në rrugët e Mariupol”, kryebashkiaku: Mund të jenë dhe më shumë

10/03/2022 18:37

Kryebashkiaku i qytetit ukrainas Mariupol i tha BBC se ai ende nuk e di ekzaktësisht se sa viktima ka në qytet nga lufta, por deri më tani 1207 viktima janë të konfirmuar.

Janë trupa të cilat i kemi gjetur në rrugë, tha Serhiy Orlov.

Ai tha se 47 njerëz u varrosën në një varr masiv, pasi nuk ishte e mundur të dilje tek varrezat jashtë qytetit, ndërsa shtoi se asnjë nga viktimat nuk është identifikuar.

Orlov tha se nuk qenë e pa mundur që të evakuoheshin njerëzit nga qyteti dhe të sillje ndihmë.

Më shumë se 100 persona kishin tentuar të largoheshin me makina private , por u kthyen kur forcat ruse qëlluan në drejtim të tyre.

Kryqi i Kuq thotë se njerëzit janë në kushte të tmerrshme në Mariupol.

Kreu i delegacionit të organizatës në qytet, Sasha Volkov thotë se shumë familjeve kanë mbetur pa ushqim të mjaftueshëm për të ushqyer fëmijët e tyre.

Top Channel