Këshilli i OKB-së miraton rezolutën për dënimin e Rusisë, shteti që votoi kundër

04/03/2022 13:54

Këshilli i OKB-së për të Drejtat e Njeriut ka mbështetur me shumicë dërrmuese një rezolutë që dënon pushtimin rus të Ukrainës dhe ngritjen e një komisioni hetimor për ta hetuar atë për krime lufte.

Vetëm një shtet, Eritrea, në Afrikën Lindore, votoi kundër rezolutës, ndërsa 32 votuan pro dhe 13 abstenuan.

Përpara votimit, ambasadori i Ukrainës tha: “Është detyra jonë e përbashkët të sigurojmë llogaridhënie duke mandatuar dokumentacionin dhe verifikimin e krimeve të Rusisë dhe identifikimin e atyre që janë përgjegjës”.

Rusia ka mohuar të ketë shënjestruar njerëzit në Ukrainë, pavarësisht pamjeve të përhapura të ndërtesave të shkatërruara të banimit dhe vdekjen e 2,000 civilëve.

Top Channel