Polonia ka pritur më shumë se 575 mijë ukrainas deri më tani

03/03/2022 11:03

Polonia ka pranuar më shumë se 575,000 ukrainas që nga fillimi i pushtimit rus, sipas agjencisë së Gardës Kufitare polake.

Vetëm ditën e djeshme, në Poloni u futën 95,000 ukrainas, ndërsa rekordin e mbajti dita e hënë me 100.000 persona.

OKB njoftoi më herët se gjithsej, nga Ukraina janë larguar 1 milion njerëz pas pushtimit rus.

Polonia dhe Rumania janë dy vendet që kanë pritur më shumë refugjatë deri me tani, për shkak të afërsisë gjeografike.

Top Channel