Zelensky: Unë nuk jam ikonë, Ukraina është ikonë

01/03/2022 21:44

Duke folur më herët me gazetarët nga Reuters dhe CNN, presidenti ukrainas Zelensky reflektoi mbi imazhin që ka dalë prej tij gjatë ditëve të fundit.

Kriza e sotme është “shumë serioze, nuk është një film”, tha aktori i kthyer në kryekomandant për CNN, duke shtuar: “Unë nuk jam ikonë, mendoj se Ukraina është ikonë”.

Para se të merrte detyrën, Zelensky kishte qenë një aktor komik dhe ishte zëri i dubluar në Ukrainë për Paddington Bear në një film. Ai gjithashtu kishte një diplomë juridike dhe fitoi detyrën në 2019 me një premtim për të goditur korrupsionin.

“Ukraina është zemra e Evropës dhe tani mendoj se Evropa e sheh se Ukraina është diçka e veçantë për këtë botë,” tha ai. “Kjo është arsyeja pse bota nuk mund ta humbasë këtë diçka të veçantë.”

Top Channel