Foto-lajm/ Diplomatët e OKB-së largohen, teksa Lavrov mban fjalimin

01/03/2022 19:01

Ministri i Jashtëm rus, Sergei Lavrov, u prit me një bojkot diplomatik në Kombet e Bashkuara në Gjenevë.

Lavrov, i cili po i drejtohej këshillit të OKB-së për të drejtat e njeriut dhe konferencës së OKB-së për çarmatimin, u prit me një largim të njëkohshëm nga ambasadorët perëndimorë kur filloi të fliste.

Ai me sa duket po priste me padurim të dilte përsëri në skenën diplomatike në Gjenevë .

Kur fjalimi i tij përmes lidhjes video filloi të luhej, ambasadorët perëndimorë u larguan – ndërsa Lavrov fliste, ata po iknin.

Ministri i Jashtëm i Rusisë më pas shkoi virtualisht në këshillin e OKB-së për të drejtat e njeriut. Edhe atje dhoma u zbraz.

Ironia: pjesa më e madhe e fjalimit të Lavrov ishte në fakt për sigurinë – ose më saktë konceptin e Rusisë për të.

Mes pretendimeve të pabaza se Ukraina mund të përpiqet të marrë armë bërthamore, ai tha se ishte koha që raketat amerikane në Evropë të kthehen në shtëpi.

Top Channel