Kancelari gjerman në takimin e Kievit: Nuk japim armë vdekjeprurëse për Ukrainën, por para PO!

14/02/2022 17:23

Takimi i kancelarit gjerman Olaf Scholz me presidentin e Ukrainës Volodymyr Zelensky shkoi plotësisht siç pritej. Pavarësisht kërkesave të vazhdueshme nga Kievi, nuk do të ketë armë vdekjeprurëse gjermane për Ukrainën – por do të ketë para.

Scholz theksoi se vendi i tij është donatori më i madh në botë i mbështetjes financiare për Ukrainën dhe ai u zotua të përshpejtojë disa pagesa.

Për sa i përket sanksioneve, ai tha se aleatët perëndimorë kishin një paketë masash gati për të ndërmarrë nëse Rusia pushton Ukrainën, por ai nuk do të merrej me detaje.

Për acarimin e shumë aleatëve, Scholz shmang të thotë me zë të lartë fjalët “Nord Stream 2” këto ditë, dhe ai nuk bëri përjashtim sot.

Një ndryshim intrigues u shfaq midis dy liderëve në konferencën e tyre për shtyp.

Ndërsa Zelensky konfirmoi ambicien e vazhdueshme të vendit të tij për t’u bashkuar me NATO-n, Scholz u çudit me zë të lartë për shqetësimin e Vladimir Putin për një skenar të tillë, duke pasur parasysh se plane të tilla, sipas tij, “aktualisht nuk janë në axhendë”.

A është kjo diçka që ai do ta përsërisë nesër në Kremlin?

Top Channel