Numri i të infektuarve me koronavirus ka pësuar rënie që prej dy javësh, por nuk ka ndodhur kjo me fëmijët.

Në moshën pediatrike, numri i fëmijëve që infektohen mbetet e lartë dhe nëpër shkolla  ka ende vatra te koronavirusit.

Numri i lartë i të infektuarve në radhën e fëmijëve është reflektuar edhe në shtimin e numrit të fëmijeve që shtrohen në spital. Por sipas Binos, për hospitalizim kanë më shumë nevojë foshnjet dhe më të vegjëlit deri në  4 vjeç

Edhe pse “Omicron” po dobësohet, Bino insiston në vazhdimin e vaksinimit. Deri më tani, me dy doza janë vaksinuar rreth 42 % e popullatës.

Top Channel