Drogë dhe korrupsion në burgje/ Elbasan, 28 të akuzuar. Të përfshirë zyrtarë dhe të burgosur

02/02/2022 15:02

28 persona janë proceduar penalisht në sajë të një operacioni të Drejtorisë së Policisë së Qarkut të Elbasanit të akuzuar për veprat penale “Trafikimi i narkotikëve” dhe “Korrupsioni aktiv e pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike”.

Në pranga janë vënë një sërë drejtuesish të rëndësishëm të institucioneve të vuajtjes së dënimit në Elbasan, Peqin e Korçë. Por edhe të dënuar për vepra të mëparshme penale të cilët akuzohen për futjen ose mbajtjen e sendeve të ndaluara në burg.

Gjatë kryerjes së veprimeve hetimore e proceduriale dhe ekzekutimit të vendimeve të Gjykatës për masat e sigurisë për personat e implikuar në vepra të ndryshme penale, janë sekuestruar në cilësinë e provës materiale 4 milionë lekë të rinj, një pistoletë tip “Glock”, si dhe sende e prova të tjera të cilat i shërbejnë hetimit.

Sipas policisë, këta shtetas, në bashkëpunim me njëri-tjetrin dhe me punonjësit e sistemit të burgjeve, merrnin dhe transmetonin porosi të cilat cenojnë rëndë sigurinë e burgjeve, por dhe sigurinë kombëtare, si dhe në disa raste furnizonin me lëndë narkotike dhe sende të tjera të ndaluara, të dënuarit apo të paraburgosurit. Operacioni i Policisë vijon ende dhe priten ndalime të tjera

Top Channel