Testi 5-minutësh tregon se çfarë lloj personi jeni: Mbyllni sytë dhe imagjinoni…

18/01/2022 03:46

Sigmund Freud, një mjek dhe psikiatër, i cili konsiderohet si një nga shkencëtarët më të diskutueshëm të shekullit 20 dhe i njohur veçanërisht për dy zbulimet e tij – misterin e ëndrrave njerëzore dhe çelësin universal të nënndërgjegjes njerëzore, do t’ju bindë për këtë test interesant që ai projektoi.

Nëse doni ta njihni veten më mirë dhe të merrni një vlerësim objektiv të qëndrimeve tuaja, atëherë jeni në vendin e duhur dhe testi i mëposhtëm i Frojdit do t’ju ndihmojë. Gjatë kryerjes së këtij testi është e rëndësishme që të jepni përgjigje të sinqerta, pa u menduar shumë, por atë që ju vjen më parë në mendje duhet ta shkruani.

1. Ju shikoni detin. Ndjenja juaj e parë është? (Mund të mbyllësh sytë)

2. Ju ecni nëpër pyll dhe shikoni nën këmbët tuaja. Si ndihesh? Koha e përgjigjes nuk është më shumë se 30 sekonda.

3. Shikoni fluturimin e pulëbardhave. Si ndihesh?

4. Shihni një tufë kuajsh dhe çfarë ndjeni? Shkruani fillimisht atë që ndjeni, mos u mendoni gjatë.

5. Në shkretëtirë shihni një mur me një hapje të vogël, pas të cilit është një oazë. Në këtë rast duhen vepra, mos mendo, shkruaj çfarë do të bësh.

6. Shkretëtirë sërish, je lodhur nga udhëtimi i gjatë. Ju shihni një tas me ujë. Çfarë je duke bërë?

7. Jeni të humbur në pyll. Po errësohej. Ju shihni një shtëpi me një dritare të ndezur. Çfarë do të bësh?

8. Jeni në mjegull. Si silleni, si ndiheni?

Çdo pyetje i referohej një segmenti të caktuar të jetës suaj. Përgjigja juaj tregon se si jeni kur bëhet fjalë për fusha të rëndësishme të jetës:

1. Qëndrimi juaj ndaj jetës, emocioneve, ndjenjave.

2. Si ndiheni në familjen tuaj.

3. Qëndrimi juaj ndaj grave.

4. Qëndrimi juaj ndaj meshkujve.

5. Strategjia juaj bazë e jetës, qëllimi. Si i zgjidhni problemet tuaja.

6. Jeta juaj seksuale. Zgjedhja e një partneri.

7. Gatishmëria juaj për martesë.

8. Qëndrimi juaj ndaj vdekjes.

Top Channel