Pandemia ka shkaktuar deri tani vdekjen e të paktën 5 519 380 personave në të gjithë botën që nga fundi i dhjetorit 2019, sipas një raporti të përpiluar nga AFP nga burime zyrtare.

Në terma absolutë, Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë vendi me më shumë viktima, me 849 061 të vdekur, të ndjekura nga Brazili me 620 796, India me 485 350 dhe Rusia me 319 911.

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) vlerëson, duke marrë parasysh vdekshmërinë e tepërt të lidhur drejtpërdrejt dhe indirekt me Covid-19, se numri i të vdekurve nga pandemia mund të jetë dy deri në tre herë më i lartë se ai i regjistruar zyrtarisht.

Top Channel