Pasojat e festës do shihen në janar/ Shefi i urgjencës parashikon që të ketë një rritje të infektimeve

24/12/2021 19:21

Në 31 dhjetor u vendos që nuk do të ketë kufizim orari për qyetarët dhe as për baret e restorantet duke lënë të lirë të festojnë natën e ndërrimit të viteve edhe pse tanimë kemi Omicron.

Delta dhe gripi në qarkullim dhe shumë shtete kanë shtuar masat kufizuese ndërsa Shqipëria shkon në kah të kundërt.

Skënder Brataj anëtari i komitetit teknik shpjegon se është vetëm një natë dhe se një vit më parë kur nuk lejohej lokalet të ishin plot.
Mutacioni Delta ka transmetueshmëri të lartë por jo klinikë të rëndë.Pasojat e festës do të shihen në datën 20 janar ku pritet rritje të numrit të infektuarve.

Vendet fqinje me ne janë alarmuar e kanë shtuar masat e Shqipëria nga njëra anë i heq kufizimet e nga ana tjetër bëhet thirrje respektoni masat.
Githësesi situata aktuale e covid konsiderohet në kontroll.

Top Channel