Në Danimarkë kundërshtohet vaksinimi i fëmijëve: Nuk dimë pasojat afatgjata

05/12/2021 22:08

Protestuesit mbushën rrugët e Kopenhagenit, kryeqytetit të Danimarkës për të treguar zemërimin e tyre ndaj kufizimeve të reja të vendosura kundër koronavirusit dhe rrezikut nga varianti i ri Omicron.

Danimarka vendosi të kthente maskat e detyrueshme në publik si dhe në transportin publik të martën.

Gjithashtu vendi skandinav do ofrojë vaksina për fëmijët nga mosha 5 deri në 11 vjeç. Një protestuese për median AFP është përgjigjur se:

“Nuk e dua vaksinën për fëmijët tanë. Nuk i besoj vaksinimit për fëmijët, prandaj kam dalë në rrugë sot.”

Rreziku që këto vaksina mbartin, kjo nuk më pëlqen. Nuk e di nëse në 5 apo 10 vite cili mund të jetë rreziku. Nuk ka asnjë studim, për pasojat afatgjata që mund të tregojë disa efekte anësore.

Protestuesit iu drejtuan parlamentit dhe vjen në valën e shumë protestave të tjera në Europë.

 

 

Top Channel