Foto ilustruese

Tanimë jemi në fund të muajit shtator i cili u la i hapur për tu vaksinuar për të gjithë grupmoshat 18 vjeç e lart e duke qenë se arsimtarët e kishin me detyrim, mbulesa e vaksinimit anticovid shënoi një rritje të lehtë.

Ndërkohë që shifrat pritet të jenë më të larta në ditët në vijim pasi janë duke u vaksinuar edhe studentët dhe pedagogët, të cilët nuk do lejohen të hyjnë në auditore të pavaksinuar.

Por në fakt a duhet të pranohet në klasë një mësues i cili ka kryer vetëm dozën e parë të vaksinës?

Ndërkohë kur kanë kaluar 7 muaj që kur nisi vaksinimi masiv i popullatës në Shqipëri nuk janë raportuar efekte të padëshiruara të rëndësishme përveç dhimbje koke, muskujsh apo një temperaturë e lehtë. Ekspertët e komunitetit të imunizimit i bëjnë thirrje qytetarëve të vaksinohen, të kontaktojnë mjekun e familjes për efektet e padëshiruara që u shkakton vaksina.

Top Channel