Dalje SHBA-së”, talebanët “flirtojnë” me Merkel: Për të, ka një vend special!

07/09/2021 21:06
Talebanet janë përpjekur të sigurojë qytetarët afganë dhe komunitetin ndërkombëtar se nuk do të shtypin të drejtat e grave si më parë

Nga të gjithë liderët botërore, ajo që i ka bindur më së shumti talebanët duket se është kancelarja gjermane Angela Merkel, të cilën e ftuan të vizitojë Afganistanin duke thënë se “atje, ka një vend special për të”.

Në një intervistë të publikuar nga gazeta gjermane Bild, zëdhënësi i talebanëve, Zabiullah Mujahid tha se grupi ie mirëpret krahëhapur shefen e ekzekutivit gjerman.

”Ne nuk duam të kemi një mjedis të fuqishëm dhe të sigurtë këtu në Afganistan, i cili të pranohet nga të gjitha vendet e botës, nuk ka të bëjë me mua në të gjithë liderët dhe atë që duhet të ketë këtu. Duhet të vijnë dhe të vizitojnë vendin tonë, ku padyshim do të keni një shitje shumë të rëndësishme për Angela Merkelin ”, u shpreh ai.

Zyrtarët talebanë insistuan se kishin bashkuar dhe forta me Gjermaninë nuk janë interes të Afganistanit.

“Emirati islamik, pra qeveria e talebanëve, do të jetë ekzekutivi që afganët kanë dëshiruar gjithmonë. Ne duam që të kemi arritur më shumë nga mira e mundshme me qeverinë gjermane.

Po ashtu që Berlini të na mbështesë një pjesë në sektorët humanitarë. Kemi nevojë për ndihmën e tyre në sektorin shëndetësor, në atë arsimit dhe infrastrukturës.

Besojmë se qeveria gjermane mund të na vërtetojë ”, shtoi zëdhënësi. Gjëermania nuk e ka njohur ende qeverinë e re, por ka shprehur vullnetin t`i ofrojë ndihmë humanitare të vendit të gjunjëzuar nga konfliktet.

Top Channel