Kjo shprehje e fytyrës në foton e profilit tuaj do t’ju sjellë më shumë miq

03/09/2021 03:36

Një buzëqeshje, veçanërisht ajo që ju bën të dukeni sikur jeni vërtet duke qeshur, aktualisht ju bën të dukeni më me ndikim dhe kompetent. Me siguri keni dëgjuar thënien se e qeshura është një kurë, por e qeshura ka shumë përfitime të tjera

E qeshura na bën më tërheqës dhe të arritshëm, dhe gjithashtu ka një ndikim në mënyrën sesi na perceptojnë të tjerët, edhe përmes fotografisë. Njerëzit që qeshin me një foto të profilit janë të preferuarit shumë më shpesh.

Krijimi i lidhjeve të reja nënkupton zhvillimin e miqësive të reja, kështu që nuk keni pse t’i përmbaheni një fotografie të thjeshtë të buzëqeshur. Në vend të kësaj, lejojini vetes (ose një shoku tjetër) të kapni gëzimin e pastër të momentit.

PhotoFeeler, një ekzaminues i fotografive të profilit, gjeti një ndikim të ngjashëm pasi rishikoi më shumë se 800 fotografi. Ata zbuluan se një buzëqeshje, veçanërisht ajo që ju bën të dukeni sikur jeni vërtet duke qeshur, aktualisht ju bën të dukeni më me ndikim dhe më kompetent.

1. Njerëzit qesharak e dinë se janë qesharakë

75% e njerëzve të anketuar besojnë se janë qesharakë, dhe 81% e atyre që kanë një sens humori të mprehtë kanë më shumë gjasa të mendojnë se janë qesharakë.

2. Të qeshurit është më argëtuese me miqtë

Një 94% e njerëzve pranuan se kënaqen duke i bërë të tjerët të qeshin, dhe ata që shijojnë humorin kanë më shumë gjasa të bëjnë të qeshin edhe njerëzit e tjerë. Padyshim që një grup që qesh së bashku qëndron së bashku!

3. Njerëzit me “humorin e banjës” kanë më shumë miq

A e dini se ky lloj humori i quajtur “humor në banjë”, që do të thotë humor vulgar, shfaqet që në fëmijët 8-vjeç? Të gjithë e kanë atë mikun komedian, dhe studiuesit kanë gjetur se shakaxhinjtë praktikë kanë më shumë miq, dhe njerëzit me “humor vulgar” kanë pesë ose më shumë miq të ngushtë. Ndërkohë, nuk ka shumë humoristë sarkastikë ose vetë-përçmues.

4. Gratë preferojnë komeditë sesa romancën

Ekziston një stereotip i madh që gratë preferojnë të shikojnë një film në zhanrin e romancës, por kjo nuk është vërtet kështu. Njëzet e gjashtë për qind e grave do të zgjidhnin komedinë në krahasim me 18% që preferojnë romancën. Prandaj mos hezitoni dhe herën tjetër që të vendosni të bëni një fotografi, ose ta bëni këtë miqtë tuaj qeshin nga zemra.

Top Channel