Disa thonë se nuk është e shëndetshme, por a është vërtet kështu?

Disa njerëz pohojnë se uji shumë i ftohtë është i keq për tretjen, ndërsa të tjerët thonë se është i shkëlqyeshëm për të djegur më shumë kalori. Çfarë saktësisht është në fund?

Nuk ka dëshmi të mjaftueshme shkencore që uji i ftohtë është i keq për trupin tonë, por ai ka një avantazh të madh. Uji i ftohtë është i shkëlqyeshëm për hidratimin e organizmave.

Pse uji i ftohtë ndihmon me hidratimin?

Së pari, duhet theksuar se ky ujë i çdo temperature do të ndihmojë në hidratimin e trupit. Hidratimi i mirë është më i rëndësishmi në rregullimin e temperaturës së trupit, ndihmon organet të funksionojnë normalisht, shpërndan lëndët ushqyese në qeliza dhe gjithashtu mund të ndihmojë në parandalimin e infeksioneve.

Pirja e ujit të ftohtë, është vërtetuar shkencërisht, mund të ndihmojë në hidratimin e trupit më shumë sesa pirja e ujit të temperaturave të tjera. Një studim, i përfshirë në gjashtë atletë, të cilët pinin ujë me temperatura të ndryshme, vërtetoi se është optimale të pini ujë që ka një temperaturë prej 16 gradë Celsius. Kjo rezulton në më pak djersitje, ose më pak humbje uji gjatë stërvitjes në nxehtësi.

Edhe me dëshmi të tilla shkencore, shumë “ekspertë” të fitnesit pohojnë se uji i ftohtë nuk është i mirë, por të gjitha teoritë e tyre janë hedhur poshtë me sukses, shkruan Eat This.

Top Channel