Si situata në Afganistan po forcon Kinën, vazhdon sulmet ndaj SHBA-ve

24/08/2021 21:50

Një zëdhënës i Ministrisë së Jashtme kineze ka kritikuar ashpër SHBA -në, ndërsa tërheqja nga Afganistani vazhdon. Kritika lidhej pikërisht mbi atë që Kina e quajti qasjen “egoiste” të politikës së jashtme të Uashingtonit, e cila është pjesë e një nxitjeje më të gjerë të retorikës anti-amerikane.

Ministri i Jashtëm i Kinës, Wang Yi tha javën e kaluar se tërheqja e nxituar e SHBA kishte shkaktuar një ndikim negativ serioz, ndërsa disa figura të ashpra qeveritare dhe media shtetërore kanë shkuar një hap më tej.

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme, Zhao Lijian e ka krahasuar vazhdimisht situatën me rënien e Saigon, ndërsa kolegu i tij Hua Chunying i quajti SHBA-të shkatërruese.

“I gjithë qëllimi i kësaj propagande është të rrisë presionin publik mbi qeveritë që kanë bashkëpunim të ngushtë me SHBA -në dhe ta dobësojë atë marrëdhënie”, thotë Ian Chong, një profesor i asociuar i shkencave politike me Universitetin Kombëtar të Singaporit, për BBC.

Top Channel