Afganistan/ Talebanët u bëjnë thirrje afganëve të dorëzojnë armët

18/08/2021 10:04

Një zyrtar taleban i ka kërkuar afganëve t’i dorëzonin armët dhe municionet e tyre. Talebanët morën kontrollin e pothuaj gjithë vendit dhe kanë hyrë në kryeqytetin Kabul, që të dielën.

Sipas tij, luftëtarët islamikë u urdhëruan nga udhëheqja e tyre që të mos festonin fitoren e tyre.

Ai gjithashtu premtoi se udhëheqësit talebanë do të bënin paraqitje publike, në kundërshtim me atë që kishte ndodhur në 20 vitet e fundit, kur ata jetonin në ilegalitet.

“Ngadalë, gradualisht, bota do të shohë të gjithë udhëheqësit tanë”, tha zyrtari taleban, duke ruajtur anonimitetin e tij.

Top Channel