Çifte duke kërcyer e fëmijë me këpucë në duar/ Qytetarët e Venecias argëtohen në sheshin San Marco gjatë përmbytjes

10/08/2021 17:33

Sheshi San Marco i famshëm në Venecia është përfshirë nga përmbytjet gjatë natës.

Qyteti i famshëm për arkitekturën shpesh goditet nga i ashtuquajturi “acqua alta” (ujë me nivel të lartë) në vjeshtë dhe dimër dhe përmbytjet shkatërruese në nëntor të vitit 2019 shkaktuan qindra miliona euro dëme.

Por kësaj radhe jo cdo gjë ishte aq keq, pasi çiftet preferuan të kërcenin në ujë, fëmijët spërkatnin, dhe turistët shëtisnin zbathur me këpucë në duar.

Përmbytjet në Venecia janë shkaktuar nga një kombinim i faktorëve si ndryshimi i klimës, nga rritja e nivelit të detit dhe baticat jashtëzakonisht të larta deri tek rrëshqitja e tokës.

FOTO GALERI
1/11

Top Channel