Koreja e Veriut nën pushtetin e shirave të rrëmbyeshëm/ 5.000 qytetarë të evakuuar, mbi 1 mijë shtëpi të shkatërruara

09/08/2021 14:03

Lideri i Koresë së Veriut, Kim Jong-Un ka angazhuar ushtrinë që të ndihmojë zonat e prekura nga moti i keq, pasi shirat e rrëmbyeshëm kanë shndërruar rrugët në lumenj.

Shtëpitë e mbuluara nga uji deri në kulme, kurse urat janë dëmtuar nga shirat e rrëmbyeshëm.

Mbi 1.000 shtëpi janë shkatërruar, 5.000 qytetarë janë evakuuar dhe tokat bujqësore është mbuluar nga uji.

Në disa rajone janë regjistruar reshje rekord të shiut – ku thellësia e ujit mbi sipërfaqen e tokës ka shkuar mbi 50 centimetra.

 

Top Channel