Më shumë pacientë në Kosovë, dyfishohet numri i atyre që kërkojnë trajtim në QKUK

31/07/2021 12:28

Numri i pacientëve që kërkojnë trajtim në Klinikën Emergjente të QKUK-së, është dyfishuar brenda pesë vjetësh.

Derisa në vitin 2016, 40 mijë qytetarë kanë kërkuar trajtim nga kjo klinikë, në vitin 2020 kanë kërkuar afër 100 mijë.

Drejtori i klinikës, Basri Lenjani thotë se 70 përqind e rasteve nuk janë emergjente.

Në anën tjetër, kjo klinikë ka në dispozicion vetëm 19 shtretër.

Në vitin 2016, Ministria e Shëndetësisë pati filluar zbatimi i projektit për objektin e ri të emergjencës që do të plotësonte të gjitha nevojat, në aspektin e hapësirës, burimeve njerëzore dhe pajisjeve por që i njëjti ka mbetur në gjysmë.

Top Channel