Shtëpitë e reja kushtojnë më shumë/ Tiranë, kërkesa shumë e lartë në treg ndikon në shtrenjtim

28/07/2021 19:47

“Pas dy vitesh bashkëjetesë vendosëm të bënim ca llogari dhe menduam që më e mira është të blinim një shtëpi, që të na ngelet dhe diçka në fund”.

Reni dhe Ergita janë një çifti i ri, të cilët prej 1 viti po kërkojnë të blejnë shtëpinë e tyre ku do të ndërtojnë familjen. Kërkimet sipas tyre kanë qenë intensive dhe tregu i ka përballur me çmime të larta.

Agjenti Imobiliar, Ani Xhaferraj shprehet se çmimet janë rritur për disa faktorë, por sipas tij kjo nuk është një flluskë, sepse tregu ka shumë kërkesë.

“Është rritur cilësia e ndërtimit, janë rritur taksat dhe është rritur kërkesa per të jetuar në Tiranë”.

Top Channel