Rojet e plazheve/ Në Shëngjin janë 70 të licencuar për 533 stacione plazhi 

09/07/2021 15:21

Janë 533 stacione plazhi të vendosura në bregdetin e Shëngjinit dhe të Tales nga të cilat janë të pajisur me vrojtues të licencuar vetëm 70 prej tyre.

Robert Neçaj, zëvendës president i Federatës së vrojtuesve tregon se në krahasim me vitet e kaluara ka një rritje të numrit të të rinjve të cilët duan të punësohen dhe të shpëtojnë jetë. Megjithatë ai thekson se  nuk plotësohen kapacitetet e nevojshme.

Ai tregon dhe eksperiencën e tij personale kur ka shpëtuar 3 anëtarë të një familje në një plazh pranë stacionit të tij.

Aktualisht në bregdetin e Shëngjinit vendet më të populluara janë ato ku të pranishëm janë edhe vrojtuesit, pasi përvec pushimit siguria dhe mirëqenia e tyre mbetet primare.

Në Shëngjin dhe Tale që nga fillimi i sezonit turistik tre pushues kanë humbur jetën nga mbytja në det.

Top Channel