“Kamera në çdo cep të territorit”/ Rama ultimatum policisë: 100 ditë kohë për të rivënë të gjithë trupën në angazhim maksimal!

08/07/2021 11:07

Kryeministri Rama i ka dhënë 100 ditë kohë Policisë së Shtetit që të gjejnë dhe të çojnë para drejtësisë të gjithë të infiltruarit brenda Policisë së Shtetit, që bashkëpunojnë me krimin.

Kryeministri tha gjithashtu se sistemi i kamerave do të nisë fillimisht të aplikohet monitorimi në rrugët kryesore dhe më pas të shtrihet në të gjithë vendit që policia të ketë 24 orë sy në çdo cep.

Kreu i qeverisë tha se çdo komisariat do ketë personat përgjegjës për dhunën në familje dhe çdo thirrje të trajtohet.

Rama: Ne jemi duke punuar që më në fund të realizojmë monitorimin me kamera të rrugëve kryesore dhe pastaj të shtrihemi në të gjithë territorin për t’i dhënë mundësi policisë të kenë në sy mbi territor 24 orë. Po ashtu shtrirjen e sistemi të kamerave të trupit, po ashtu edhe pajisjen apo vënien në dispozicion të dronëve super inteligjentë për monitorim nën stop të territorit që të japë informacion në kohë reale për çdo rrënjë kanabis, ndërtim pa leje, lëvizjesh mjetesh apo forcash kriminale, tokë bujqësore, lumë, pyll e kështu me radhë.

Prioriteti i fundit është vënia në përdorim me një standard tjetër me një teknologji më të avancuar dhe një protokoll më rigoroz i komisariatit digjital. Tani kemi mundësi ta çojmë në një nivel tjetër, që qytetarët, çdo komisariat ta ketë në xhep. Ai do jetë syri juaj dhe partneri juaj. Këtu do përmend një element që është shumë shqetësues. Denoncimet për dhunë në familje. Është shqetësuese që policia e shtetit ka ndjeshmëri të ulët ndaj këtij fenomeni duke shpërfillur britmat e grave dhe vajzave që dhunohen. Shpërfillen totalisht vuajtjet dhe dhimbjet e patregueshme të atyre që mund të ishin gratë dhe motrat e secilit prej jush dhe nesh. Duhet ndërtuar një rrjetë me personat përgjegjës, dhe jo një çështje mes çështjeve të tjera.

Çdo komisariat do ketë personat përgjegjës për dhunën në familje dhe çdo thirrje të trajtohet, dhe pastaj ato përfundojnë në tehun e sëpatës. Sot pritshmëria është shumë e lartë nga unë, nga shumica e dalë nga zgjedhjet, nga të gjithë strukturat. Kësaj pritshmërie duhet t’i qëndrojmë përballë. 100 ditë kohë për ta rivënë trupën në angazhim total nga i pari te i fundit. Asnjë ditë më shumë që qytetarët të marrin frymë më të lehtësuar. Të gjithë duhet të shkojnë para drejtësisë!

FOTO GALERI
2/4

Top Channel