Fiks Fare trajtoi mbrëmjen e së enjtes një rast unik mbi mënyrën se si trajtohen pacientët në poliklinikën e Lushnjes.

Pasi i merret gjak një pacienteje 77 vjeçare në shtet i thuhet që me shiringën e gjakut të paraqitet në privat për të kryer analizat dhe të marrë e përgjigjen.

Denoncimi erdhi nga një qytetare nga Lushnja e cila kishte çuar nënën e saj 77 vjeçare në poliklinikën e Lushnjes. Me rekomandim nga mjeku i familjes 77 vjeçarja do të kryente analizat e hemoglobinës së glukozuar. Sipas denoncimit laborantja Donika Kote pasi i ka marrë gjakun të moshuarës ia ka dhënë atë në një shiringe dhe i ka drejtuar për të kryer ekzaminimet në një laborator privat i quajtur Talasemial, ngjitur me poliklinikën. Ky ekzaminim i kushtoi pensionistes 21 mijë lekë të vjetra.

Bashkë me gazetarët e Fiskit e moshuara i drejtohet edhe njëherë poliklinikës , por kësaj radhe pa rekomandimin e mjekuar për të përsëritur të njëjtën analizë. Nuk gjejnë të njëjtën laborante, por edhe ajo që takuan me një arrogancë u thotë se nuk duhet ta përsërisin analizën, pasi e kanë bërë njëherë. Megjithatë pa rekomandim mjeku ajo thotë se e moshuara duhet të paguajë. Pyetjes së Fiksit se pse nuk bëhet kjo analizë në spital por i drejtoni pacientët në privat, ajo përgjigjet se shteti nuk e bën pasi nuk ka reagent. “Ne bëjmë analizë të thjeshtë glicemie dhe për këtë duhet të paguash” thotë laborantja. Pasi i merr 77 vjeçares gjakun bashkë me fletën e pagesës i drejton drejt recepsionit për të bërë pagesën. Në recepsion gazetarja e Fiksit pyet se si ka mundësi që me rekomandim të mjekut të familjes duhet të shkojë tek privati që të bëj analizat. Dhe recepsionista për ankesën e drejton drejt shefit te poliklinikës i quajtur Doktor Fredi.

Para se të paraqiten tek drejtori gazetarja bashkë me 77 vjeçaren marrin analizat tek laboratori privat. Edhe aty gazetarja e Fiksit pyet se përse këto analiza nuk kryhen në shtet, dhe punonjësi i laboratorit privat i përgjigjet se në dijeninë e tij shteti nuk ka reagent.

Bashkë me fletën e analizave në dorë e moshuara dhe gazetarja e Fiksit i drejtohen drejtorit. Ai u thotë se spitali i bën ato analiza dhe se përgjegjësit do mbajnë përgjegjësi. Ai thërret në zyrë mjeken e laboratorit e cila i shpjegon se për kryerjen e këtyre analizave nuk kanë reagent, por që drejtimi i laborantes drejt privatit nuk është i dejtë dhe për këtë duhet të merren masa. Ajo shpjegon se laborantja Donika Kote e ka bërë disa herë këtë gjë duke i orientuar pacientët drejt këtij laboratori privat. Drejtori i poliklinikës i orienton që t’i drejtohen drejtorisë së spitalit Bashkiak të Lushnjes.

Drejtuesi i këtij institucioni, zoti Perin Vogli pasi u njoh me ankesën e pacientes 77 vjeçare, pranoi se këto ishin raste të përsëritura. Pasi qytetarja depozitoi ankesën me shkrim pranë administratës së spitalit, drejtori i spitalit të Lushnjes, vendosi pezullimin nga detyra të laborantes Donika Kote.

Takim me shefin e poliklinikës

Fiksi: Si jeni? Doktor Fredi?
Shefi: Po
Fiksi: Unë kam një problem këtu tek laboratori poshtë.
Shefi: Po
Fiksi: Nëna pardje me rekomandim, ka ardhur të bëj analizën e diabetit.
Shefi: Po
Fiksi: Laborantja i ka marrë vetëm gjakun i ka dhënë shiringën në dorë dhe i ka thënë shko tek laboratori këtu përballë, bëje dhe paguaje.
Shefi: Cilat analiza?
Fiksi: Urdhëro, ja ku i ke se i mora tani tek laboratori dhe ka paguar 2100 lekë për këto analiza.
Shefi: Kush ta tha këtë, kjo këtu?
Fiksi: Kjo këtu poshtë.Pyeta tek recepsioni dhe më thanë shko tek shefi.
Shefi: Një minut, një minut mos u….
Fiksi: Edhe çudia është që i kanë dhënë shiringën me gjak në dorë dhe i kanë thënë shko tek ai përballë.
Shefi: Mos u mërzit nuk ka problem do ta gjejmë përgjegjësen ç’ke ti.

Shefi thërret në zyrë përgjegjësen e laboratorit

Shefi: Nuk e kanë sqaruar fare të sëmurin,i kanë dhënë një shiringë dhe shko bëje atje mbrapa.
Përgjegjësja: Ka tre muaj hemoglobina e glukozuar që nuk bëhet.
Shefi: Mirë mirë do ta shohim.Kush ishte pardje?
Përgjegjësja: Donika . Nuk bëhen, po se ku i thojnë bëje dhe ku i drejtojnë nuk e di.
Shefi: Jo jo
Fiksi: Po mirë në qoftë se nuk bëhen këtu, nuk ka pse t’ja marri gjakun, t’i japi shiringën në dorë dhe ti thotë shko bëje atje.
Përgjegjësja: Ja pra kjo është, këtë nuk duhet ta bëjë.Ti thotë bëje ku të duash.Nuk ka punë ti thotë
Fiksi: Po mirë ky mjeku i familjes të jep rekomandimin dhe i të thotë shko tek poliklinika dhe bëj këto analizat. Mjeku përse e ka rekomanduar këtu?
Përgjegjësja: Mjeku i familjes e ka rekomanduar sepse nuk e di se çfare bëjmë ne të spitalit se është drejtori tjetër. Ai thotë thjesht na bëji, po a i bën spitali apo nuk i bën nuk e di.
Shefi: Ne do ta çojmë në drejtori rastin.
Përgjegjësja: Veprimin që kanë bërë të merren masa.
Shefi: Do shkoni në drejtori, drejtor është Perin Vogli do i thoni ishim te shef Fredi dhe na dërgoi këtu tek spitali.Do të të presi dhe do të të presi mirë jam i garantuar që do të sqaroj mirë. Bëni ankesën në rrugë zyrtare për këto që po bëhen.

FOTO GALERI
1/6

Top Channel