Një burrë i dyshuar për vrasjen e 70 tigrave në rrezik është arrestuar në Bangladesh pas një kërkimi 20-vjeçar. Habib Talukder më në fund u kap pas një njoftimi, pasi ishin lëshuar tre urdhra të mëparshëm arrestimi për të, tha policia. Ai ka operuar në pyllin e mangrove Sundarbans, në kufirin midis Indisë dhe Bangladeshit.

Zona është shtëpia e popullsisë më të madhe në botë të tigrave të Bengalit. Vetëm disa qindra mbeten në jetën e egër.

Tregtarët e tregut të zi blejnë lëkurën, kockat dhe madje edhe mishin e tyre për shitje në të gjithë globin.

“Ai ishte në arrati për një kohë të gjatë,” i tha shefi i policisë Saidur Rahman Dhaka Tribune. 50-vjeçari Habib Talukder filloi karrierën e tij duke mbledhur mjaltë nga bletët në pyll.

Gjuetari i mjaltit Abdus Salam i tha agjencisë së lajmeve AFP se vendasit “njësoj e respektojnë atë dhe janë të frikësuar prej tij”. “Ai është një njeri i rrezikshëm që mund të luftojë vetëm me [tigrat] brenda pyllit.”

Top Channel