Studimi tronditës i publikuar në “Daily Mail”: Kinezët krijuan koronavirusin, më pas u përpoqën të mbulonin gjurmët!

29/05/2021 18:42

“Koronavirusi nuk ka origjinë natyrore, por u krijua nga shkencëtarët kinezë, të cilët më pas u përpoqën të mbulonin gjurmët e tyre”, kështu shkruan gazeta britanike Daily Mail.

Duke cituar një raport 22 faqe të profesorit britanik Angus Dalgleish dhe shkencëtarit norvegjez, Birger Sørensen, i cili do të botohet në një revistë shkencore (Rishikimi Tremujor i Zbulimit të Biofizikës), koronavirusi duket se i ka shpëtuar shkencëtarëve kinezë nga një laborator në Ohan, të cilët eksperimentuan me një virus të gjetur në shkop, duke rritur transmetueshmërinë e tij.

Sipas gazetës britanike, shkencëtarët kinezë më pas u përpoqën të tregonin, që virusi vinte nga lakuriqët e natës. Studimi gjithashtu pretendon se shkencëtarët kinezë, të cilët dëshironin të ndanin gjetjet e tyre nuk ishin në gjendje ta bënin këtë sepse refuzuan nga revistat kryesore shkencore, të cilat në atë kohë ishin të vendosura që virusi kërceu natyrshëm nga lakuriqët e natës ose kafshët e tjera tek njerëzit.

Deri kohët e fundit, shumica e ekspertëve argumentuan se virusi kishte një origjinë natyrore, por vetëm kohët e fundit, epidemiologu kryesor amerikan Anthony Fauci, zbuloi se SH.B.A. financoi Institutin e Virologjisë Ëuhan me 600,000 dollarë për një periudhë prej 5 vjetësh për të studiuar nëse koronavirusi mund të infektojë njerëzit.

Sipas shkencëtarëve që shkruajnë studimin, në përpjekjen e tyre për të analizuar koronavirusin për të përgatitur një vaksinë të sigurt dhe efektive, ata identifikuan “gjurmët e gishtërinjve” që, siç pretendojnë, tregojnë se virusi ka një origjinë laboratorike.

“Edhe kur ish-shefi i inteligjencës britanike (MI6) Sir Richard Dearlove foli publikisht duke thënë se teoria e shkencëtarëve duhet të hetohet, ideja u refuzua”, thuhet në raportin e gazetës britanike.

Instituti i Virologjisë Ëuhan është kthyer në ballë pas një raporti në “The Ëall Street Journal”, sipas të cilit tre punëtorë atje u trajtuan në nëntor 2019 me simptoma të koronavirusit, një muaj para bërjes zyrtare të shpërthimit të virusit.

Në të njëjtën kohë, Presidenti i SHBA Joe Biden kërkoi nga shërbimet e inteligjencës së vendit të hetonin origjinën e virusit.

Në studimin me 22 faqe, të dy shkencëtarët përshkruajnë kërkimet e tyre në eksperimentet e kryera në Institutin e Virologjisë Ëuhan midis 2002 dhe 2019 dhe pretendojnë se shkencëtarët kinezë, disa prej të cilëve madje bashkëpunuan me Universitetet amerikane thuhet se kanë gjetur mjetet për të krijuar virusin.

Sipas shkencëtarëve, treguesi kryesor për origjinën laboratorike të virusit ishte një seri aminoacidesh të gjetura në gozhdën SARS-Cov-2.

Duke folur për DailyMail.com, profesori norvegjez i virologjisë Sørensen tha se të gjitha aminoacidet kanë një ngarkesë pozitive, e cila bën që virusi të ngjitet në qelizat njerëzore si një magnet. Por si magnetët, aminoacidet e ngarkuara pozitivisht sprapsin njëri-tjetrin, është e rrallë të gjesh edhe tre rresht në organizmat fizikë, ndërsa katër me radhë janë “jashtëzakonisht të pamundura”, tha shkencëtari.

“Ligjet e fizikës thonë që ju nuk mund të keni katër aminoacide të ngarkuara pozitivisht me radhë. Mënyra e vetme për të arritur këtë është nëse e ndërtoni atë artificialisht,” tha ai.

Dokumenti i tyre i ri thotë se këto karakteristika të SARS-Cov-2 janë shenjat e gishtërinjve, të cilat janë ‘treguese të manipulimit me qëllim’ dhe se ‘gjasat që ajo të jetë rezultat i proceseve natyrore është shumë e vogël’.

“Një pandemi e virusit natyror do të pritet të shndërrohet gradualisht dhe të bëhet më infektive, por më pak patogjene, gjë që prisnin shumë me pandeminë COVID-19, por që nuk duket se ka ndodhur”, shkruan shkencëtarët.

FOTO GALERI
1/10
Shkencëtari norvegjez Dr. Birger Sørensen

Top Channel