Për të mbajtur paqen në një marrëdhënie, duhet t’i përmbahesh marrëveshjeve dhe orareve, thotë këshilltarja e martesës në Denver të SHBA-së, Susan Heitler.

“Nëse nuk thoni qartë dhe me zë të lartë për atë për të cilën bini dakord, zemërimi dhe inati shtypen dhe më vonë shfaqen në formën e sjelljes hakmarrëse, e cila mund të dobësojë marrëdhënien”, paralajmëron Heitler. Ekspertët këshillojnë që partnerët të përpiqen të zgjidhin shqetësimet dhe konfliktet e tyre së bashku, të hartojnë një plan të përbashkët dhe nëse kjo dështon, atëherë merrni parasysh ndarjen. Një nga grindjet e zakonshme lidhet me paratë.

“Çiftet hyjnë në një debat se si do t’i shpenzojnë paratë e fituara me vështirësi. Ky problem është shpesh më i thellë se fakti që ju mund të përballoni diçka ose jo, dhe ky është një grindje për një sistem tjetër vlerash”, thotë Heitler. Ajo theksoi se çiftet që nuk kanë marrëdhënie intime janë të prekshme dhe kur ka një ndryshim në dëshirat dhe nevojat, bëhet një problem i madh.

“Duke biseduar së bashku, gjeni një zgjidhje dhe bini dakord se sa shpesh duhet të bëni dashuri, përndryshe një lind problemi “, tha ajo. Ndarja mbi punët e shtëpisë është një arsye e zakonshme për mosmarrëveshje. “Një çift erdhi tek unë që vazhdimisht grindeshin për enët e pista. Ai tha se do t’i lante, dhe enët vetëm të grumbulluara në lavaman. Kjo e çmendi gruan e tij. mbani paqen në një marrëdhënie, ju duhet t’i përmbaheni marrëveshjeve dhe orareve, ”shpjegon Heitle.

Top Channel