Dukesha e Sussex fitoi një proces gjyqësor kundër tabloidit britanik Mail On Sunday për shkelje të së drejtës autoriale të një letre që ajo i shkroi babait të saj, pasi që gjykata vendosi se askush tjetër nuk ka të drejta mbi të.

Meghan, 39, gruaja e Princit Harry, mori shumicën e proceseve gjyqësore në shkurt, por gjykatësi Mark Warby tha se çështja e autorësisë së letrës ende nuk ishte vendosur për shkak të përfshirjes së mundshme të sekretarit të saj të komunikimit, Jason Knauf, raporton Reuters.

Gazeta pohoi se dukesha synonte ta bënte publike përmbajtjen e letrës dhe se ajo ishte pjesë e strategjisë së medias, pasi ajo punoi në drafte elektronike me Knauf, që do të thotë se si ai ashtu edhe Kurora mund të pretendojnë të drejtat e autorit. Sidoqoftë, në një seancë në internet në një gjykatë më të lartë në Londër, Varbi kaloi një vendim të shkurtër në favor të dukeshës për çështjen e të drejtës së autorit.

Kjo erdhi pasi gjykatës iu tha se një firmë ligjore klienti i së cilës “vepron në emër të Madhërisë së saj Mbretëreshës” nuk e konsideron Kurorën të ketë të drejtën e autorit (pjesërisht ose në të drejtën e saj) të draftit elektronik”. Ekipi ligjor i Meghan tha se Knauf konfirmoi përmes avokatëve të tij se ai nuk e kishte hartuar letrën dhe se ai kurrë nuk pretendoi se e bëri atë.

“Sipas mendimit të klientit tonë, ishte ekskluzivisht një letër nga dukesha,” shkruajnë avokatët e Knauf. Asistentja vetëm sugjeroi që të përfshihej një referencë për shëndetin e dobët të dukeshës, i tha gjykatës avokati i Meghan, Ian Mill.

FOTO GALERI
1/9

Top Channel