Krimbi i rrallë me ‘fytyrë monstre’ shokon rrjetin në Australi (fotot)

05/05/2021 17:14

Një krimb i rrallë me fytyrën që i ngjason një kafke të filmave vizatimorë, ka pushtuar rrjetet online dhe shumë njerëz ende nuk e besojnë të vërtetë.

Specia e jashtëzakonshme e zbuluar në luginën Currumbin në Queensland, është në fakt larva e një prej specieve më të kërcënuara të Australisë, bulkthit rozë.

Krimi i rrallë ka një seri shenjash të bardha që i ngjajnë si dhëmbë, poshtë dy pikave të zeza të mund të merrej shumë lehtë si sy, dhe e gjitha si një kafkë e frikshme.

Përshtatja e krimbit për të dekurajuar predatorët e mundshëm vijon me tej me harkimin e kurrizit të tij 12 cm të gjatë.

Me këtë shfaqje të tyre strategjike larvat mund të ‘kërcënojnë’ zogjtë madje të bëjnë të largohen dhe merimangat e uritura.

Kur krimbi rritet dhe kthehet në bukth ai vijon më tej me kamuflazhin e tij duke i ngjarë një gjetheje të rënë, me një palë krahë ngjyrë kafe që arrijnë në 6cm gjatësi.

“Kjo është fytyra e ëndërrave të këqija”, shkruante një grua në Facebook.

“Megjithse është diçka interesante, duket si diçka që mund të gjesh ne filmat e horrorit”, shkruante një tjetër.

FOTO GALERI
1/4
Një krimb i rrallë me fytyrën që i ngjason një kafke të filmave vizatimorë, ka pushtuar rrjetet online

Top Channel