​Spanja u bë sot një nga vendet e para europiane që fillon administrimin e vaksinës antiCOVID-19 Johnson & Johnson.

Vaksina ishte në pritje për më shumë se një javë pasi organet rregullatore amerikane rekomanduan ndalimin e vaksinës për të studiuar mpiksjen e rrallë të gjakut.

Por Agjencia Europiane e Barnave (EMA) i dha vaksinës dritën e gjelbër të martën. Spanja ka filluar të vaksinojë me Johnson & Johnson personat e moshës 70-79 vjeç.

Vende të tjera europiane, përfshirë Gjermaninë, Francën, Hollandën dhe Greqinë, kanë vendosur të fillojnë administrimin e vaksinës J&J në ditët e ardhshme.

Top Channel