‘Rrugë drejt prostitucionit’/ Danimarka ndalon lidhjet e vajzave me burra të vjetër të pasur (fotot)

20/03/2021 18:52

Shumë prindër do të përçmonin situatat kur vajza e tyre ka për të dashur një burrë më të moshuar që i ofron asaj nxitje financiare për lidhjen e tyre “romantike”. Por me ekonominë të rënie të lirë dhe me kulturën e re neo-liberale, vajzave nuk u kanë mbetur shumë opsione për të zgjedhur.

Ky fenomen që njihet në Evropë si ‘Sugar dating’, po kërcënohet me ndalin ligjor në Danimarke, pasi koncepti po del jashtë kontrolli në shumë vende, përfshi dhe ato skandinave. Hetime të  fundit në Suedi e Finlandë, sugjerojnë se njohje të tilla janë hapi i parë drejt prostitucionit për vajza të reja, nganjëherë edhe minorene nën 14 vjec.

Disa sugjerojnë se vajzat, të njohura si “sugar babies” thjesht po monetizojnë asetet e tyre, por në fakt sipas doktrinës aktuale të ekonomisë së lirë, ato thjesht po e vendosin veten e tyre në treg, duke ofruar “mallrat” e tyre, ndërsa të tjerë ofrojnë vlerat.

Gazetarët argumentojnë se fenomeni është vetëm një hap larg “ngjitjes në trenin e Lolita Express”, me financierin famëkeq Jeffrey Epstein dhe bashkëpunëtoren e tij Ghislaine Maxwell, të përfolur si agjente e Mossad, qe shfrytezonin vajzat e reja per te shantazhuar politikane e figura te njohura te elites perndimore.

Me gjendjen ekonomike në rënie të shpejtë në të gjithë botën, kulturës së re të famës në internet dhe reagimet katastrofike të qeverive ndaj Covid-19, artikujt që mbrojnë prostitucionin ‘e butë’ gjenden kudo nëpër media. Kudo shikon reklama të rrjetit OnlyFans, ku çdokush mund të regjistrohet për të publikuar foto apo video erotike në këmbim të pagesës dhe numrit te shikimeve.

Megjithse stabilimenti modern ndryshon nga bordellot e viteve 1970 në Paris apo New York, ato kanë të përbashkët shfrytëzimin e dëshpërimit të vajzave e grave, për ta shitur veten në rrugë.

Në Danimarkë mosha e pranimit për seks është 15 vejç, ndërsa mosha nga të cilët individët und të marrin seks me para është 18. Këto parametra e vënë përsëri në dyshim çështjen e lidhjeve të këtij tipi, si për vajzat dhe “bamirësit” e tyre të moshuar.

Helen Buyniski, gazetare amerikane – RT

Top Channel