Droga “sheshit”? Fenomeni që po shqetëson familjet në Tiranë

03/03/2021 12:23

Siç thotë edhe populli, droga është sheshit. Statistikat dhe raportet zyrtare tregojnë, se veçanërisht hashashi, po përdoret gjerësisht edhe nga 10 dhe 12 vjeçarë.

Secili nga ne është dëshmitar i faktit që grupe të rinjsh, bëhen bashkë dhe konsumojnë hashash, nëpër cepa pallatesh dhe qoshe lagjesh.

Shumë keq është gjendja, nuk e dimë si i bëhet. Fëmijët i ruajmë, ja siç e shikon vetë e sjell dhe po vetë e marr nga shkolla. Kam merak të madh.

Imitojnë të rriturit, duan të duken si ata, por nuk e dinë se është e dëmshme dhe nuk shkëputesh dot më pas, është ves shumë I keq.

Ne në shkollë kemi bërë orë edukuese për drogën dhe efektet tek njeriu, veçanërisht në moshat e reja siç jemi ne.

Në familje nuk më flasin shumë, pasi e dinë që nuk përzihem me këto gjëra, u qëndroj larg.

Kam parë 15-16 vjeçarë që pinë cigare. Jo këtu në shkollë, por në lagjen time.

Qoshet shikoni ju, atje rrinë ata, atje i gjeni.

Kemi dëgjuar shumë në lajme dhe intervista, por ne nuk kemi parë ndonjëherë”, shprehen qytetarët.

Familja, shkolla, institucionet e rendit dhe sigurisë janë trekëndëshi, që do të frenonte fenomenin dhe do të shpëtonte të rinjtë tanë nga degradimi.

Top Channel