Kriza qeveritare në Itali/ Conte votohet nga 321 deputetë

18/01/2021 23:06

Qeveria e Giuseppe Contes mori 321 vota pro në parlament pas largimit nga qeveria të aleatit, Mateo Renzit duke marrë dhe dy ministrat.  

Kriza qeveritare në Itali nisi për shkak të fondeve të BE-së për pandeminë dhe rimëkëmbjen ekonomike. Aleatët e Contes nuk i pranuan ndihmat e BE-së pasi pretendonin se kjo do të krijonte varësi ndaj Brukselit.

 

Top Channel