Zuckerberg: Do t’ia bllokojmë llogarinë Trumpit të paktën deri në inaugurimin e Bidenit

08/01/2021 04:24

Platformat Facebook dhe Instagram do të zgjasin ndalesën ndaj llogarive të presidentit aktual amerikan, Donald Trump për të paktën edhe dy javë të tjera, derisa të përfundojë procesi i transferimit të pushtetit, tha shefi ekzekutiv i këtyre kompanive, Mark Zuckerberg.

Zuckerberg nuk e përjashtoi mundësinë që llogaritë e Trumpit të mbyllen përgjithmonë.

“Ngjarjet shokuese në 24 orët e fundit, demonstrojnë se presidenti Donald Trump ka për qëllim që ta shfrytëzojë kohën që i ka mbetur deri në fund të mandatit, për të minuar transferimin paqësor dhe ligjor të pushtetit, te pasaardhësi i tij Joe Biden”, tha shefi i Facebook-ut, Zuckerberg, i cili ka në pronësi edhe platformën, Instagram.

Twitter, Facebook dhe Snap më 6 janar, mbyllën përkohësisht llogaritë e Trumpit, për shkak se ai bëri pretendime të pabazuara lidhur me mashtrime në zgjedhjet presidenciale, teksa mbështetësit e tij, sulmuan ndërtesën e Kongresit amerikan. Kjo ndalesë u zgjat pasi Trumpi përdori “platformat tona për të nxitur dhunë ndaj një qeverie të zgjedhur në mënyrë demokratike”, u shpreh Zuckerberg.

“Ne besojmë se rreziqet janë thjesht shumë të larta, nëse ne lejojmë që presidenti të vazhdojë të përdorë shërbimet tona gjatë kësaj periudhe”, tha Zuckerberg.

Top Channel