Studimet e fundit: Dhjetëra mijëra njerëz të tjerë mund të kenë qenë me COVID-19 në Wuhan

08/01/2021 09:25

Studime në Kinë kanë zbuluar se “ndoshta” mund të kenë qenë të infektuar dhjetëra mijëra njerëz, që nuk kanë treguar kurrfarë simptomash të sëmundjes gjatë pandemisë në Wuhan të Kinës, ku u paraqit lloji i ri i koronavirusit.

Një studim i kryer nga shkencëtarë nga laboratori i virologjisë i Universitetit Wuhan dhe laboratori Wuhan CMLabs u botua në revistën PLOS Neglected Tropical Disease.

Shkencëtarët kryen teste gjaku për të paktën 63 mijë njerëz të shëndetshëm nga marsi deri në maj të vitit të kaluar. Si rezultat i hulumtimit, shkencëtarët deklaruan se gjatë epidemisë në Wuhan u vlerësua se rreth 168 mijë njerëz ishin pozitivë me COVID-19 dhe se të paktën dy të tretat e tyre ishin asimptomatikë.

Koronavirusi i ri, i cili u shfaq në Wuhan të Kinës në dhjetor të vitit 2019, u përhap në mbarë botën dhe u kthye në një pandemi. Numri i rasteve të konfirmuara me këtë virus ka tejkaluar 88.5 milionë, ndërsa më shumë se 1.900.000 njerëz vdiqën si rezultat i infeksionit me koronavirus.

Top Channel