Irani dhe Afganistani diskutojnë çështje sigurie

22/12/2020 09:48
Këshilltari i Sigurisë Kombëtare i Afganistanit Hamdullah Mohib në vizitën e tij në Teheran

Këshilltari i Sigurisë Kombëtare i Presidentit të Afganistanit është sot në Teheran për një vizitë një ditore me ftesë të Shamkhani.

Mohib është planifikuar të takohet me një numër zyrtarësh të tjerë iranianë, përfshirë ministrin e jashtëm iranian.

Më 14 dhjetor 2020, Zëvendës Ministri i Jashtëm për Çështjet Politike Abbas Araghchi në vizitën e tij në Kabul, tha se plani afatgjatë Iran-Afganistan do të finalizohet së shpejti.

Araghchi tha se plani përbëhet nga pesë seksione, katër prej të cilave tashmë kanë përfunduar dhe e pesta për bashkëpunimin e sigurisë do të finalizohet së shpejti.

Top Channel