Covid-19/ Irlanda e Veriut mbyll vendin për gjashtë javë pas Krishtlindjeve

18/12/2020 15:19
Irlanda e Veriut mbyllet pas Krishtlindjeve

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë, Robin Swann, mbyllja për gjashtë javë e Irlandës së Veriut është në thelb të një kthimi të kufizimeve të qëndrueshme të muajit Mars.

Masat e reja do të fillojnë në 26 dhjetor me mbylljen e dyqaneve jo thelbësore pas pragut të Krishtlindjes.

Sallonet e flokëve dhe shërbimet e kontaktit do të mbyllen. Pub-et dhe restorantet do të kufizohen në shërbimet e largimit.

Masa më të rrepta do të jenë në fuqi për një javë nga Boxing Day pa asnjë mbledhje të lejuar midis 20:00 GMT dhe 06:00.

Swann tha se “ndërhyrjet e shkurtra dhe të mprehta” të prezantuara në tetor nuk kishin funksionuar, kështu që ekzekutivi po kthehej në nivelin e kufizimeve që ndihmuan në uljen e niveleve të infeksionit në fillim të vitit.

Shkalla e riprodhimit ose shkalla me të cilën përhapet virusi, aktualisht është 1 deri në 1.2, por ka frikë se mund të rritet në mes 1.4 dhe 1.8 gjatë Krishtlindjeve.

Organizatat e biznesit kanë paralajmëruar bllokimi i ri mund të “tingëllojë zhurma e vdekjes” për shumë firma.

Të enjten, një tjetër 12 vdekje të lidhura me Covid u regjistruan në NI dhe kishte edhe 656 raste të tjera të virusit.

Top Channel