​Macron paralajmëron referendum për përfshirjen e luftës për klimën në Kushtetutën e Francës

15/12/2020 07:42

Presidenti i Francës Emmanuel Macron deklaroi dje se një referendum do të organizohej në mënyrë që lufta kundër ndryshimit të klimës dhe ruajtja e mjedisit të përfshiheshin në Kushtetutë.

Duke iu drejtuar anëtarëve të Konventës Qytetare mbi Ndryshimin e Klimës, Macron tha se reforma së pari duhet të miratohet nga të dy dhomat e parlamentit francez.

“Do të jetë një reformë kushtetuese në një nen, i cili duhet të miratohet nga të dy dhomat. Pastaj ky nen i Kushtetutës do të shkojë në një referendum”, shtoi Macron.

Në Francë, referendume propozohen nga presidenti nëse propozohen nga qeveria dhe parlamenti.

Top Channel