​Mijëra protestues kërkojnë hapjen e hoteleve dhe restoranteve në Paris

14/12/2020 22:35

Mijëra hotelierë dhe furnizues ushqimesh u mblodhën sot në Paris me ftesë të një sërë organizatash në sektor, për të kërkuar hapjen e mjediseve të tyre.

Punëdhënësit, hotelierët, shitësit me shumicë dhe disa pronarë të diskotekave u mblodhën në Place des Invalides për të parë “problemin e të gjithë sektorit”, shpjegoi Herve Becam, nënkryetar i Unionit për Mikpritjen dhe Mikpritjen, sindikata kryesore e hotelit dhe mikpritjes, raporton AFP.

Protestuesit kërkuan ndihmë shtesë, por mbi të gjitha të drejtën për të vazhduar punën, ndërsa hapja e restoranteve dhe kafeneve është planifikuar aktualisht për 20 janar në Francë dhe diskotekat nuk dihen kur do të hapen.

“Ne nuk mund të jetojmë nga subvencionet”, këmbënguli ushqyesi Stéphane Manigold, i cili drejton grupin Eclore. ”

Ne me të vërtetë kemi përshtypjen se jemi sakrifikuar,” tha Didier Chenet, president i Grupit Kombëtar të Ushqyesve të Pavarur.

Sipas një sondazhi të kryer nga organizata e tij në nëntor, 30 për qind e hoteleve dhe restoranteve po konsiderojnë të paraqesin falimentim.

Kompanitë e mbyllura tani mund të zgjedhin midis ndihmës mujore deri në 10.000 euro ose kompensimit deri në 20 për qind të qarkullimit mujor, deri në 200.000 euro.

Kompanitë në sektorët e turizmit, mikpritjes, sportit dhe kulturës që nuk janë mbyllur, por kanë humbur të paktën 50 për qind të qarkullimit të tyre, mund të marrin ndihmë deri në 10.000 euro ose kompensim deri në 15 për qind të qarkullimit mujor përmes fondeve të solidaritetit, të cilat mund të rritin deri në 20 për qind të qarkullimit mujor për ndërmarrjet që humbën 70 për qind të qarkullimit të tyre.

Top Channel