Dorëshkrimi i pabotuar zbulon përpjekjen e Isaac Newton për të deshifruar sekretin e piramidave egjiptiane e apokalipsin biblik

08/12/2020 22:48

Alkimia, misticizmi, kodet sekrete, profecitë biblike dhe piramidat egjiptiane nuk janë saktësisht gjërat që të vijnë në mendje kur mendon për Isaac Newton, një nga mendjet më të ndritura në histori, nga ligjet e lëvizjes deri te ligji i gravitetit.

Shkencëtari britanik kishte një aspekt në punën e tij që nuk është aq popullor ose i njohur, një që është e lidhur fort me misticizmin dhe demonstrimin e disa prej ngjarjeve më të rëndësishme biblike, të tilla si vendi gjeografik ku do të ndodhte apokalipsi.

Sipas “The Guardian“, Një dorëshkrim i pabotuar i shkruar me dorë nga vetë Njutoni do të dalë në shitje, në të cilin ai përshkruan studimet e tij mbi piramidat dhe misteret biblike.

Teksti është djegur në skajet e tij, shenja nga një aksident që mund të ketë bërë që ai të humbet përgjithmonë. Ajo u shkaktua nga Diamond, qeni i shkencëtarit, i cili e shkaktoi atë pasi u hodh në një tavolinë dhe hodhi një qiri.

“Këto janë artikuj vërtet tërheqës sepse në to mund të shihni Njutonin që përpiqet të zgjidhë sekretet e piramidave. Ky është një bashkim i mrekullueshëm për të mbledhur së bashku Njutonin dhe këto objekte të shkëlqyera nga antikiteti klasik që kanë magjepsur njerëzit për mijëra vjet. Artikujt ju çojnë jashtëzakonisht shpejt drejt në zemër të një serie pyetjesh më të thella që Njutoni po hetonte”, tha specialisti i dorëshkrimeve Gabriel Heaton për Observer.

Në vitet 1660 Njutoni kaloi një pjesë të kohës duke studiuar piramidat. Në ato vite ai u zhvendos nga baza e tij në Universitetin e Kembrixhit pasi mori kritika për punën e tij nga Robert Hooke, një rival i Shoqërisë Mbretërore.

Obsesioni i fizikantit ishte të gjente matjen që kishin përdorur ata që ndërtuan piramidat, pasi ai besonte se do të ishte sekreti për të matur perimetrin e Tokës, diçka që ndoshta egjiptianët e lashtë kishin arritur ta bënin.

Ky zbulim do të ishte, sipas Njutonit, çelësi për të deshifruar misteret e tjera, të tilla si arkitektura dhe dimensionet e Tempullit të Solomonit, skena e apokalipsit biblik.

“Ai po përpiqej të gjente prova për teorinë e tij të gravitacionit, por gjithashtu u mendua se egjiptianët e lashtë kishin sekretet e alkimisë që janë humbur që atëherë. Sot këto duken si zona të ndryshme studimi, por nuk dukeshin në atë mënyrë për Njutonin në shekullin e 17-të”, shtoi Heaton.

Top Channel