Vogëlushja lind nga embrion i ngrirë prej 27 vitesh

03/12/2020 09:18
Vogëlushja Molly

Molly Gibson lindi në tetor të këtij viti, nga një embrion i ngrirë prej 27 vitesh.

Embrioni i foshnjës së sapolindur ishte ngrirë në tetor të vitit 1992 dhe qëndroi në atë mënyrë deri në shkurt të vitit 2020, kur Tina dhe Ben Gibson nga Tenesi e adoptuan embrionin.

Molly besohet se ka vendosur një rekord të ri për embrionin me ngrirjen më të gjatë që ka rezultuar në një lindje, duke thyer një rekord të vendosur nga motra e saj e madhe, Emma.

Sipas BBC, familja Tenesi luftonte me infertilitetin për vite përpara se të lidhej me Qendrën Kombëtare të Dhurimit të Embrioneve (NEDC), një organizatë jofitimprurëse në Knoxville që ruan embrione të ngrira që pacientët e fekondimit in vitro vendosën të mos i përdorin dhe zgjodhën të dhuronin në vend të tyre.

Familjet si Gibsons mund të adoptojnë një nga embrionet e papërdorura dhe të lindin një fëmijë që nuk është i lidhur gjenetikisht me ta. Sipas NEDC, vlerësohen rreth një milion embrione të ngrira njerëzore të ruajtura në SHBA.

 

Top Channel