Boris Johnson: Autorizimi i vaksinës antiCOVID-19 një lajm fantastik

02/12/2020 12:55

Kryeministri britanik, Boris Johnson e cilësoi sot si fantastike miratimin nga Britania e Madhe të vaksinës Pfizer/BioNTech kundër koronavirusit të ri, autorizimi i parë kundër COVID-19 nga një vend perëndimor.

“Është mbrojtja nga vaksinat që do të na mundësojë më në fund t’i rikthehemi jetës tonë dhe të rimëkëmbim ekonominë”, shkruan drejtuesi konservator në Twitter.

“Britania e Madhe është vendi i parë në botë që autorizoi vaksinën antiCOVID-19 mga gjermani BioNTech dhe gjiganti amerikan Pfizer, që do të jetë e disponueshme në vend që prej javës së ardhshme”, njoftoi sot qeveria britanike, raporton ATSh.

“Qeveria pranoi sot rekomandimin e Agjencisë së Pavarur për Rregullimin e Medikamenteve dhe Produkteve Shëndetësore (MHRA) për të aprovuar përdorimin e vaksinës kundër COVID-19 të Pfizer / BioNTech”, deklaroi në një komunikatë zëdhënësi i Ministrisë së Shëndetësisë duke shtuar se vaksina do të jetë e disponueshme në Britaninë e Madhe duke nisur nga java e ardhshme.

Top Channel