​Italia, Greqia, Spanja dhe Malta kundër rregullave të reja të azilit

26/11/2020 14:44

Vendet e Bashkimit Evropian, të cilat janë goditur më shumë nga ardhja e qindra- mijëra migrantëve të paligjshëm në pesë vjetët e fundit, shprehën shqetësim sot se propozimet e reja për rinovimin e sistemit të azilit të BE do të vazhdojnë të lënë pjesën më të madhe të barrës.

Greqia, Italia, Malta dhe Spanja thanë në një deklaratë të përbashkët se kuotat e detyrueshme duhet të ndiqen për shpërndarjen e njerëzve të kualifikuar për statusin e refugjatit midis 27 vendeve të BE-së, pavarësisht refuzimit të drejtpërdrejtë të një lëvizje të tillë nga Austria, Republika Çeke, Hungaria, Polonia, Sllovakia dhe të tjerët, raporton AP.

Top Channel