Joe Biden

Bordi Shtetëror i Canvassers i shtetit të Miçiganit votoi të hënën për të certifikuar rezultatet e zgjedhjeve të shtetit, duke i dhënë zyrtarisht Presidentit të zgjedhur Joe Biden 16 votat elektorale të këtij shteti.

Certifikimi fshin të gjitha rrugët e Presidentit Donald Trump dhe përpjekjeve të tij për të përmbysur rezultatet e zgjedhjeve përmes sfidave ligjore që janë hedhur poshtë në shtetet kryesore.

Por goditja në këtë bord i erdhi Trumpit nga vetë republikanët. Një nga dy anëtarët republikanë të bordit të këshillimit të shtetit Miçigan, Aaron Van Langevelde, u bashkua me dy demokratët për të votuar për të certifikuar rezultatet e zgjedhjeve. Ishte e paqartë se si ai do të votonte para këtij votimi.

Republikani tjetër në bord, Norman Shinkle, abstenoi. Ai argumentoi që bordi nuk duhet të vërtetojë rezultatet e zgjedhjeve derisa të përfundojë një hetim për votimin në Qarkun Wayne – më i madhi i shtetit, i cili përfshin Detroitin. Shinkle i kërkoi legjislaturës së Michigan të udhëhequr nga Republikanët për të kryer një rishikim të zgjedhjeve të vitit 2020.

Çështja e certifikimit të rezultateve të zgjedhjeve të Miçiganit u kthye në qendër të vëmendjes midis pretendimeve të dyshimta të ekipit ligjor të Trump për mashtrim të votuesve dhe përpjekjeve në gjykatë për të vonuar certifikimin dhe për të përmbysur rezultatet në disa shtete kryesore që votuan për Biden.

Ndërsa bordi i Miçiganit debatoi të hënën, Gjykata e Lartë e Pensilvanisë hodhi poshtë përpjekjen e fushatës Trump për të bllokuar numërimin e disa fletëve të votimit që mungojnë duke hapur rrugën që votat të certifikohen në shumë qarqe, përfshirë Filadelfian.

Top Channel